U bent hier

Wandelen langs het kerstverhaal in Surhuizum

Door Redactie op za, 19/12/2015 - 13:55

Woensdag 16 december leek het er eerst op dat de krystkuier in het water zou vallen maar om 17.00 uur was het gelukkig droog en kon de tocht beginnen.
De kinderen met hun lichtjes en de lichtjes op de route die we liepen gaf een warm gevoel.
De “Heraut” die ons eerst aansprak zei dat we met z’n allen op reis moesten gaan.
Al lopend langs de lichtjes kwamen we de “Herders” tegen die op de schapen pasten en vertelden dat het kindje Jezus geboren was en we verder moesten gaan om het kindje te zoeken.
“De Wijzen” hadden een prachtige ster aan de hemel gezien en als we verder zouden lopen dan zouden we de Koning vast vinden.
Koning “Herodes” zat op een hele mooie verlichte zetel. Maar toen hij van ons hoorde dat er een koning was geboren werd hij kwaad en zei dat hij de enige koning was.
Dus gingen maar snel bij deze kwade koning vandaan om verder op reis te gaan.
Bij de “Herbergier” zou vast het kindje zijn. Maar helaas. Ze vertelden wel dat er een man en vrouw geweest waren die een kindje verwachten. Maar bij ons was geen plaats meer en heb ze verder gestuurd.
Verder op reis kwamen we in de kerk waar een “engelenkoor” stond te zingen.
Een van de kinderen vroeg : is hjir de Here Jezus? Maar helaas ook daar vonden wij het kindje niet.
In een stal verderop werden we gelukkig verrast. Hier lag het kindje Jezus, in een kribbe en in doeken gewonden.  Allemaal waren we opgelucht en kregen o.a. warme chocolademelk met wat lekkers.
Het was een prachtige verlichte krysttocht.

Bekijk hier alle foto's

 

Bron: Surhuizum-online